Als Limburgse Reddingshonden zijn wij niet alleen geïnteresseerd in het zoeken naar verdwenen personen in veld en bos, op of onder water. Neen, wij hebben nog andere interesses. Bekijk hieronder de verschillende taken van de Limburgse Reddingshonden.

Reddingshonden

Onze reddingshonden zijn allemaal opgeleid om mensen al dan niet levend terug te vinden in velden, bossen, verlaten gebouwen maar ook in puin. Daarbuiten zijn er ook enkele honden die nog een specialisatie hebben, of opgeleid worden om mensen die zich onder water bevinden aan te geven vanuit een bootje. In de groep van de reddingshonden aanvaarden wij slecht een beperkt aantal geleiders. Dit om de kwaliteit van de trainingen te bewaren en de duur van de training in de hand te kunnen houden. De honden die zich aanbieden moeten minimum het socialisatiebrevet gehaald hebben en een basis van gehoorzaamheid.

Therapiehonden

Graag willen we onze groep therapiehonden nog verder uitbreiden. Want momenteel kunnen we nog niet alle gehandicapten binnen 't Weyerke bezoeken met onze honden. Deze honden hebben tot doel om de gehandicapte zover te krijgen dat hij/zij tracht bewegingen en coördinaties te doen die een kinesist niet meer kan verkrijgen. Op welke manier we werken, hangt van de gehandicapte zelf af en van de therapeut. Alle honden moeten sociaal, leergierig en kalm zijn. Daarom is het noodzakelijk om de socialisatieproef met succes afgelegd te hebben. Wij helpen u en uw hond verder om van jullie een geschikt team te maken.

RVT honden

In een later stadium gaan we ook RVT honden (Rust en Verzorgingstehuizen)op leiden. Met deze honden zouden we in rusthuizen kunnen gaan om deze ouderen een gelukkig moment te bezorgen met deze aaihonden. Ook deze honden zullen alvorens te kunnen aansluiten een socialisatieproef met succes moeten afgelegd hebben.

 

Dus, zoals jullie kunnen lezen zitten we nog niet zonder plannen. Ben jij iemand die zich hier kan in vinden en hier actief wil aan meewerken? Dan ben jij een welkom bij de Limburgse Reddingshonden. 

Ben je hierin geïnteresseerd, maar heb je nog vragen?                                                                                                                                                                         Via Contact kan je ons alle vragen stellen , en proberen wij alle vragen zo spoedig mogenlijk te beantwoorden.